Maak je tuinmeubel klaar voor de lente.

Hoera, de zon schijnt en het is bijna lente! Dat betekent dat je weer bijna in de tuin kunt zitten. Tijd om je houten tuinmeubels lenteklaar te maken!  Het schoonmaken van je tuinstoelen, tuintafel en tuinbank van hout hoeft niet heel lang te duren. We geven je een aantal handige tips: ga snel aan de slag en geniet van de zon!

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag van je houten tuinbank of tuinmeuble verwijder je met een warm sopje van groene zeep en zes eetlepels soda. Gebruik bij voorkeur een zachte borstel, dat voorkomt dat je het hout of de beschermlaag beschadigt.

Houten bank met groene aanslag

Houten tuinbank met groene aanslag

houten bank klaar voor de lente

Tuinbank klaar voor de lente

Extra onderhoud

Houten meubels kunnen het hele jaar door buiten staan. Wil je de meubels extra onderhouden, doe dat dan met een  speciaal onderhoudsproduct. Dat behoudt ook de kleur van het hout.

In de olie
Het nadeel van houten tuinmeubels is dat ze kunnen rotten. Behandel ze dus elk jaar met speciale tuinmeubelolie. Die beschermt de natuurlijke kleur en helpt het verkleuren door de zon tegen te gaan. Het helpt extra als je je houten bank op een plek zet waar deze snel droogt.

Tuinkussens

Je tuinkussens hebben vast binnen gelegen. Zijn ze muf, leg ze dan lekker buiten in de zon. Erger? Veel tuinmeubelkussens kunnen gewoon in de wasmachine. Zo niet, was ze dan voorzichtig met de hand en laat ze buiten drogen. Let op: hang ze niet op in de zon, dan kunnen ze verkleuren.

Houten tuinmeubels schoonmaken: zo doe ik dat!

Nog geen houten tuinbank?

Heb je nog geen houten tuinbank om in de lente lekker op buiten te zitten? Kijk dan eens verder op de website bij Tuinbanken. We maken banken in elke vorm en afmeting, altijd op maat voor jouw tuin, terras of balkon.

Steigerhouten zitbankje

Steigerhouten zitbankje

Steigerhouten hoekbank met tafel

Steigerhouten hoekbank met tafel

Steigerhouten 2 zits loungebank

Steigerhouten 2 zits loungebank

Extra zacht zitten? Bestel dan ook je tuinkussens– met extra korting! – bij ons.

Fijne Lente!