Graag geven wij u nog wat tips om goed voor uw meubels te zorgen zodat u er nog jarenlang plezier van heeft:

  • Van onbehandeld nieuw steigerhout buiten is de levensduur ongeveer 4-6 jaar. Gebruikt steigerhout gaat iets langer mee. Goed onderhoud zoals beitsen, afdekken en luchten kan de levensduur aanzienlijk verlengen.
  • Nat worden is op zich geen probleem, nat blijven wel (te lang). Belangrijk is dat het goed kan luchten / ventileren om het vocht weer kwijt te raken. Als steigerhout droog blijft, onder een afdak of binnen, dan gaat het onbehandeld bijna eindeloos mee.
  • Om een meubel te onderhouden, is het ook belangrijk dat het schoon blijft, bladeren die er tegen waaien en vochtig worden/blijven geeft kans op te lang nat blijven. In het voorjaar de groene aanslag verwijderen met water, een borstel en eventueel wat groene zeep.
  • De houten meubels staan liever niet op een vochtige donkere plaats. Het grootste probleem komt van onderaf, hout heeft als eigenschap om zich vol te zuigen met vocht als het de kans krijgt. Als een steigerhout meubel contact maakt met een natte ondergrond, dan zuigt het zich vol, het duurt dan weer een paar dagen tot het droog is, zeker in de winter met vochtige dagen. Zet uw meubels zo open mogelijk neer zodat de wind het hout met de open structuur goed kan drogen. In de winter is het verstandig om de meubels zelfs iets van de grond te houden zodat er geen donkere vochtige plekjes ontstaan.
  • Wij raden aan het hout eerst te impregneren en dan te beitsen. Dit verlengd de levensduur, met jaren, het moet wel om de paar jaar herhaald worden.
  • Wij gebruiken RVS (roestvaststaal) schroeven. Gegalvaniseerde schroeven zulle door de invloed van zuren in het hout en de weersomstandigheden snel gaan corroderen/roesten.
  • Gebruik bij het afwerken zoveel mogelijk ecologisch verantwoorden middelen. onze producten zijn water gedragen. Dit houdt in dat er in plaats van schadelijke oplosmiddelen water wordt gebruikt en ze daardoor niet slecht zijn voor mens en milieu.
  • In sommige gevallen is het ook mogelijk de meubels bij te schuren, let op dat u dit alleen doen bij meubels van onbehandeld hout (anders zult u de beits laag er ook weer vanaf schuren). Het allerbeste is om de steigerhouten meubelen om het jaar opnieuw te behandelen om het gewenste resultaat te behouden.
  • Bedenk dat hout een natuurproduct is. Buiten zal het hout gaan werken. Daarom is ook zo belangrijk dat de meubels op een juiste manier worden gemonteerd. Verder is de levensduur van steigerhout natuurlijk niet eeuwig. Alles wat in weer en wind buiten staat wordt uiteindelijk kwalitatief minder.